Αγαπητοί Συγχωριανοί, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας την περασμένη Κυριακή. Εκτός από τα τακτικά μέλη παραβρέθηκαν και τα αναπληρωματικά: Τάκης Μανίκας και Βασίλης Μπέτζελος, καθώς και το μέλος του Συλλόγου Μπάμπης Δάνολος. Μεταξύ άλλων ομόφωνα αποφασίστηκε:

  1. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του χωριού μας Κώστα Δρόσο να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών του δρόμου μεταξύ Γραμμένης Οξυάς και Γαρδικίου.Μάλιστα συζητήθηκε και η προοπτική διεκδίκησης μέρος του κονδυλίου που διαθέτει η Περιφέρεια ώστε να συνεχιστεί το έργο του δρόμου. Ήδη με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου Νίκου Ανδρίτσου θα γίνει συνάντηση των 2 προέδρων με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάνη στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
  2. Να γίνει με πρωτοβουλία του Συλλόγου και της Κοινότητας μια ανοιχτή Συνέλευση στην πλατεία του χωριού τον ερχόμενο Αύγουστο. Κύριο θέμα ο απολογισμός πεπραγμένων. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς για τις δράσεις που θα μπορούσε να αναλάβει ο Σύλλογός μας με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του χωριού μας αλλά και την ενδυνάμωση των σχέσεών μας.
  3. Να ανοίξει και να λειτουργήσει το γραφείο του Συλλόγου το οποίο πολύ σύντομα θα διαθέτει υπολογιστή, scanner, fax και σύνδεση internet.
  4. Να λειτουργήσει η ιστοσελίδα του Συλλόγου, όπου μεταξύ των άλλων θα αναρτώνται οι αποφάσεις του Συλλόγου, τα οικονομικά του, καθώς και οι δραστηριότητες της Κοινότητας.
  5. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανάληψης της διοργάνωσης του πανηγυριού από το Σύλλογο. Προς τούτο ανατέθηκε στους Γιάννη Ανδρίτσο και Βασίλη Μπέτζελο η διερεύνηση αυτού του εγχειρήματος.
  6. Ανατέθηκε στον πρόεδρο του Συλλόγου η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανέγερση μνημείου στην Οξυά και το τελετουργικό των αποκαλυπτηρίων. Θα υπάρξει επ΄αυτών σύντομα ενημέρωση.
  7. Να γίνει εκτός των καθιερωμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων και μια εκδήλωση - δραστηριότητα στο Σχολείο του χωριού το καλοκαίρι, προκειμένου ο χώρος να μην μένει ανεκμετάλλευτος.