Ο εορτασμός του πολυούχου και προστάτη του χωριού μας Αγίου Αθανασίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στον Άγιο Χαράλαμπο Ιλισίων, με την καθιερωμένη αρτοκλασία.

Θα επακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην ταβέρνα «Σκαλάκια» του Βαγγέλη Παπαγιάννη.

 

Tην Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου στο κοσμικό κέντρο «Φοίνικες» στην Αγία Βαρβάρα (Βύρωνος 10 και Αγίας Βαρβάρας).

 

Τα τσίπουρα άρχισαν και τα κάστανα θα αρχίσουν σιγά σιγά να μαζεύονται.

Αφορμή ψάχναμε να μαζευτούμε ξανά και φυσικά να επισκεπτούμε πάλι το χωριό μας!

Το Σάββατο λοιπόν 28 Οκτωβρίου σας περιμένουμε όλους στην πλατεία της Γραμμένης Οξυάς.

Ο Σύλλογος θα προσφέρει ψημένα κάστανα και τσίπουρο σε όλους, σε μια εκδήλωση που ελπίζουμε να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός, με την προοπτική να πραγματοποιείται το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης (ΘΕΣΜα) θα επισκεφτεί το χωριό μας και θα μας παρουσιάσει το θεατρικό έργο «Φον Δημητράκης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα. Πρόκειται για ένα αλληγορικό θεατρικό κείμενο με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις που γράφτηκε το 1946, στην περίοδο του Εμφυλίου.

Το εισιτήριο θα είναι προαιρετικό. 

Περισσότερες πληροφορίες για το ΘΕΣΜα αλλά και για την παράσταση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους στο Facebook - ΘΕΣΜα

Αγαπητοί Συγχωριανοί, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας την περασμένη Κυριακή. Εκτός από τα τακτικά μέλη παραβρέθηκαν και τα αναπληρωματικά: Τάκης Μανίκας και Βασίλης Μπέτζελος, καθώς και το μέλος του Συλλόγου Μπάμπης Δάνολος. Μεταξύ άλλων ομόφωνα αποφασίστηκε:

Τις παρακάτω φωτογραφίες μαζέψαν διαχρονικά οι Βασίλης Βήττας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και  Σπύρος Παπασπύρου από τις Γραμμενιοξυώτικες οικογένειες, προκειμένου να διασωθούν και να διαφυλαχθούν στο ιστορικό αρχείο του χωριού.

      Την επιμέλεια σκαναρίσματος είχε ο Σπύρος Παπασπύρου και το ανέβασμα στην ιστοσελίδα η Ήρα Καραδημητρίου.

 

Με επιτυχία διεξήχθησαν και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Αυτές περιελάμβαναν αγώνες δρόμου, διαγωνισμό ζωγραφικής καθώς και ποίησης. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και αυτό έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους μας. Στη συνέχεια λοιπόν παραθέτουμε τα αποτελέσματα καθώς και φωτογραφίες/βίντεο των συγχωριανών μας.