Εκδόσεις

 • Γραμμένη Οξυά (Σιτίστα)

  Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από τον συγχωριανό μας Βασίλειο Κ. Κανέλλο, διακεκριμένο εκπαιδευτικό και συγγραφέα. Αποτελεί το πρώτο και μοναδικό έως σήμερα βιβλίο που ασχολείται αποκλειστικά και συστηματικά με τη Γραμμένη Οξυά Αιτωλοακαρνανίας.


 • και Εγένετο Πλάτανος

  Γραμμενιοξιώτες Θυμούνται και αφηγούνται 2012

  Το φυλλάδιο αυτό δημιουργήθηκε υπό την επιμέλεια της συγχωριανής μας Έφη Παπασπύρου και περιλαμβάνει μαρτυρίες Γραμμενιοξυωτών. 


 • Μορφές και Μνήμες Γραμμενιοξυοτών

  Συλλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών του Διαδασκάλου Κώστα Παπασπύρου και του υιού του Σπύρου Παπασπύρου Ιατρού. Αποτελεί φωτογραφικό αρχείο 90 και πλέον ετών και περιλαμβάνει οικογενειακές και προσωπικές απεικονίσεις μέσα από δρώμενα Γραμμενιοξυωτών συγγενών.


 • Στο δρόμο της ευεργεσίας

  Του Κωνσταντίνου Σφυρή.


 • Σκωπτικά

  Ο Γιώργος Σκούρας ξετυλίγοντας το ποιητικό του ταλέντο με σκωπτική αλλά και κριτική διάθεση καταγράφει τα πολιτικά δρώμενα και αποθανατίζει πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις του χωριού που γεννήθηκε. Με «γραμμενιοξυώτικη» γλώσσα καυτηριάζει τα κακώς κείμενα στην εθνική πολιτική σκηνή αλλά και σχολιάζει τα δρώμενα στο χωριό. Περνώντας εκεί τα καλοκαίρια του, μόνιμος θαμώνας στην καθημερινότητα της πλατείας, με τη δική του ποιητική του ματιά ακτινογραφεί την κοινωνική ζωή του χωριού. Σατιρίζει χωρίς να προκαλεί, ξετυλίγει μνήμες και παράλληλα αναδεικνύει τις περίσσιες ομορφιές του χωριού που τόσο απλόχερα του χάρισε η φύση. Όλα σχεδόν τα ποιήματά του φιλοξενήθηκαν στις σελίδες της τοπικής εφημερίδας και έτυχαν υψηλής αναγνωσιμότητας και αποδοχής.